Andhra Pradesh

Andhra Pradesh telt 50 miljoen inwoners. De meest gangbare taal is Telugu.

Algemene informatie over Andhra Pradesh

Andhra Pradesh (AP) is een van de 29 deelstaten in India, en de oppervlakte beslaat vier maal het grondgebied van Nederland. Andhra Pradesh telt 50 miljoen inwoners, en de meest gangbare taal is Telugu. In het buitengebied wonen vele stammen met hun eigen talen en dialecten, waaronder de Adivasi. Zij beschouwen zich als de nakomelingen van de oorspronkelijke bewoners, en hangen niet de Hindoe-religie aan. Zij aanbidden natuurgoden, zoals rotsen of bomen. 
De staat behoort tot een van de armste staten in India. De landelijke gebieden zijn slecht toegankelijk, en worden beheerst door terroristische groeperingen, zoals de Naxlites, de extreme vleugel van de BJP en de Rastriya Swayamsevak Sangh (RSS). Deze staan alle bekend om hun uitgesproken vijandige houding jegens het Christendom.

Werk en inkomen in Andhra Pradesh

Landbouw is het belangrijkste middel van bestaan met producten als rijst, tabak, katoen, suikerriet en pepers. De nieuwe hoofdstad is Amaravati. Als je in de stad een baan hebt gevonden, dan heb je het goed getroffen. Een kamermeisje in een hotel verdient € 45, en een receptionist € 80 per maand. Een inkomen bij de overheid begint met ongeveer € 100, en een buschauffeur heeft het helemaal gemaakt. Hij is de King of the Road, maakt ruim gebruik van zijn opgevoerde claxon en verdient ook nog eens € 200 – 300 per maand! Reguliere banen (op kantoor, of in een winkel) zijn buiten de grote steden nauwelijks te vinden, zodat veelal niets anders overblijft dan zich als dagloner aan te bieden.

De overgrote meerderheid van de bevolking leeft in grote armoede, en meer dan een derde gedeelte van de bevolking leeft onder de absolute armoedegrens van $ 1,90 per dag (World Bank, 22 mei 2016). Volgens officiële statistieken hangt 89% van de bevolking in AP het hindoeïsme aan, 9,1% de islam en 1,7% belijdt het christendom. Dat laatste cijfer geeft niet de werkelijkheid weer, omdat christenen vaak niet voor hun overtuiging uit durven te komen. Vaak verliezen ze hun baan, en bij de overheid word je ontslagen.

Moeilijke positie christenen in Andhra Pradesh

Ons werkgebied in Andhra Pradesh: Vishakhapatnam

AP is opgedeeld in 13 districten, en wij beperken ons tot het district Vishakhapatnam (rechts boven op de kaart), dat 1/4e van Nederland beslaat en 4 miljoen inwoners telt, waarvan 1,4 miljoen in de hoofdstad Visakhapatnam. Het wordt omschreven als “deep forest area”, zonder steden van enig belang en met nauwelijks essentiële voorzieningen als behoorlijk onderwijs of gezondheidszorg buiten de hoofdstad.

Steun een van onze projecten:

“Adopteer een kind” project

“Pastor Sponsor Plan”