Andhra Pradesh

We hebben twee kindertehuizen met in totaal veertig kinderen.

Waaruit bestaat ons werk in Andhra Pradesh

Sedert 2000 houden wij ons bezig met het verspreiden van het evangelie in achtergebleven en moeilijk toegankelijke gebieden van Andhra Pradesh, India. We werken met 51 “blote voeten” voorgangers onder de leiding van twee managing pastors – de enigen die de Engelse taal machtig zijn. We trainen pastors op twee bijbelscholen in ons werkgebied in Andhra Pradesh. In Vepada en Chintalpalli onderwijzen we ruim 120 personen in een tweejarige cursus. De cursus, het verblijf en de reiskosten zijn gratis, omdat de pastors te arm zijn om zelf ook maar iets bij te kunnen dragen.

De bij ons aangesloten pastors krijgen een basisvergoeding. In AP hebben we ongeveer 40 kerkjes gebouwd, maar in het vervolg noemen we die ‘gemeenschapscentra’. De gemeenten waarvoor wij nog geen centrum hebben gebouwd komen bijeen onder een boom, onder een dak van palmbladeren of in een lemen kerk – die niet langer dan twee jaar meegaat. De meeste kerken hebben een afmeting van 50–60 m2, en kunnen 120–150 mensen onderdak bieden. Dat lijkt veel voor zo’n klein gebouw, maar de mensen zijn tenger en klein en zitten niet op stoelen en banken, maar op een kleed op de vloer.

We hebben daar de zorg op ons genomen voor 22 kinderen, in leeftijd variërend van vier tot veertien jaar. Een vergelijkbaar kindertehuis is gevestigd in Gajuwaka, een voorstad van Visakhapatnam. Hier geven we volledige verzorging aan 18 kinderen.

Vrouwen in de rij, wachtend om gedoopt te worden.
Kinderen in ons tehuis in Gajuwaka.

Steun een van onze projecten:

“Adopteer een kind” project

“Pastor Sponsor Plan”